Frans leren aan de GLTT

Om je optimaal te kunnen integreren en om zonder problemen te kunnen werken in een multiculturele samenleving zoals België is het van groot belang dat je de Franse taal onder de knie hebt. Wanneer je een taal leert in het land waar die ook effectief gesproken wordt, dan heb je het voordeel dat je meteen wordt ondergedompeld in een taalbad waarbij je direct in de praktijk kunt zetten wat je tijdens de lessen Frans hebt geleerd. Dat laatste blijkt zeer nuttig te zijn wanneer je bijvoorbeeld naar de dokter, de markt of het gemeentehuis gaat. Het is ook zo dat alle probleemgevallen die de Franse taal in het dagelijkse leven kent, gemakkelijk naar boven komen en kunnen worden aangehaald door een leerkracht die je verbetert en je de nodige basis geeft om nadien je eigen weg te kunnen gaan.
Frans leren zorgt er bovendien niet alleen voor dat je je in het dagelijkse leven kunt behelpen, nee, de Franse taal geeft je eveneens toegang tot de Franse cultuur: films, literatuur en natuurlijk de Franse chansons. De Franse taal opent de deuren van Franstalig België en Frankrijk, waar velen zo graag op vakantie gaan. Werkelijk de hele Franstalige wereld ligt aan je voeten, over de verschillende continenten heen.

Wat je niveau of motivatie ook is, de GLTT begeleidt je doorheen het hele leerproces door cursussen aan te bieden die aangepast zijn aan het niveau. De GLTT beschikt over zowel beginnerscursussen als cursussen voor gevorderden, die hun mondelinge en schriftelijke vaardigheden willen vervolmaken. De communicatieve en gestructureerde aanpak van de GLTT zorgt ervoor dat je de lessen Frans met veel plezier en zelfvertrouwen beleeft, aangezien er alleen maar Frans mag worden gesproken in de lessen.