Grieks leren aan de GLTT

Beeld je even volgende scène in: je zit op een terrasje vlak naast de zee, en tuurt naar de zon die ondergaat in het oneindige blauw. Je geniet van een fris Grieks wijntje, een Griekse salade met heerlijke zwarte olijven, een verse moussaka, of van een sappige watermeloen, een ijskoffie ‘frappé’ of een zoete ‘Griekse koffie’ in een klein kopje. Op de achtergrond het getokkel van de bouzouki. Je denkt terug aan uw ontdekkingstocht tussen zuilen, theaters en tempels van 2.500 jaar oud, in vissersdorpjes met witgekalkte huisjes en kerkjes met blauwe koepels, wandelingen te midden van ongerepte natuur, of het heerlijke relaxen op een van de talloze Griekse stranden met helderblauw verfrissend zeewater. Voel je je soms ook een halfgod in het Griekse paradijs? Zou je ook wat meer woorden willen uitwisselen met de lokale bevolking dan ‘kalimera’ en ‘efharisto’? Of heb je misschien een Griekse partner, of Griekse (schoon)familie of vrienden, en wil je hen graag beter begrijpen? Zet je beste beentje voor op de sirtaki en hou je van de Griekse muziek en heb je geen idee waarover de zangers het hebben?

Dan zijn de lessen Grieks aan de GLTT beslist iets voor jou. In de rand rond Brussel, op de campussen Sint-Genesius-Rode en Halle, richt de GLTT zowel dag- als avondlessen in.

Stap voor stap begeleidt je leerkracht je om één van oudste Europese talen onder de knie te krijgen. Je begrijpt zelfs van het Griekse alfabet geen jota? Geen probleem, er is immers geen enkele voorkennis vereist om met de cursussen van de GLTT aan te vangen.