Spaans leren aan de GLTT

We hoeven je niet te vertellen dat Spaans een van de meest gesproken talen ter wereld is. Wist je dat Spaans de moedertaal is van 333 miljoen mensen? In 21 landen verspreid over de hele wereld is Spaans de officiële taal. Nog eens 170 miljoen mensen spreken Spaans als tweede taal. De Latijns-Amerikaanse bevolking in de Verenigde Staten is in slechts 10 jaar tijd met 60% gestegen. Op dit moment zijn er 35 miljoen mensen van Latijns-Amerikaanse afkomst, wat neerkomt op bijna 13% van de gehele bevolking. Ook op de Filippijnen en in Marokko is Spaans een officiële taal. Spaans behoort zelfs tot de officiële talen van internationale organisaties als de Europese Unie, de Verenigde Naties, OPEC, UNESCO, enz.

Daarnaast is Spanje een land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten, landschappen en klimaten. Spanje varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot de zonovergoten stranden aan de Middellandse Zee, van de rustieke, pittoreske witte bergdorpjes in Andalusië tot het bruisende nachtleven van Madrid. Ook de Spaanse tapas en wijn kunnen iedere lekkerbek zeker bekoren. Namen als Cervantes, Gaudí, Picasso, Dalí, Nadal, Almodóvar zijn overal ter wereld begrippen geworden.

De Latijns-Amerikaanse landen zijn dan weer voornamelijk bekend voor de beschaving van de Inca’s, Maya’s en Azteken. En wie heeft er al niet aan gedacht een cursus Cubaanse salsa, Argentijnse tango of Spaanse flamenco te volgen?

Kortom, Spaans geeft je toegang tot een rijke culturele erfenis op het vlak van literatuur, muziek, schilderkunst, architectuur, film, dans, gastronomie, enz. De GLTT helpt je graag die Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur te betreden. Een team van professionele en gemotiveerde leerkrachten staat steeds paraat om je wegwijs te maken in deze boeiende taal.

De GLTT biedt cursussen Spaans aan op alle niveaus en voor alle leeftijden vanaf 16 jaar. Wil je gaan studeren in Spanje? Heb je misschien wel plannen om er te gaan wonen? Heb je Spaanstalige vrienden of familie? Of vind je Spaans gewoonweg een mooie taal? Leer Spaans aan de GLTT en verleg je grenzen op professioneel, persoonlijk en sociaal vlak. Verdiep je in een wereldtaal en ontdek het Spaans als cultuurtaal. ¡GLTT le da la bienvenida!